Uslovi korištenja

Uslovi i odredbe

Ovi uslovi opisuju pravila i propise za upotrebu web stranice Hellena koja se nalazi na https://hellena.ba/.

Pristupanjem ovoj web stranici pretpostavljamo da prihvatate ove uslove i odredbe. Nemojte nastaviti koristiti Hellena stranicu ako se ne slažete s prihvatanjem svih odredbi i uslova navedenih na ovoj stranici.

Sljedeća se terminologija odnosi na ove Uslove i odredbe, Izjavu o privatnosti i Obaviještenje o odricanju odgovornosti te na sve Ugovore: „Klijent“, „Vi“ i „Vaša“ odnosi se na vas, osobu koja se prijavljuje na ovu web stranicu i u skladu s uslovima i odredbama kompanije. “Kompanija”, “Firma”, “Mi sami”, “Mi” i “Naši”  odnosi se na našu kompaniju. “Stranka”, “Stranke” ili “Mi” odnosi se i na Klijenta i na nas same. Svi se uslovi odnose na ponudu, prihvatanje i razmatranje plaćanja potrebnih za provođenje postupka pružanja naše pomoći Klijentu na najprikladniji način, izričito u svrhu zadovoljenja potreba Klijenta u pogledu pružanja navedenih usluga Kompanije, bilo koje upotrebe gornje terminologije ili druge riječi u jednini, množini, velika slova i / ili on / ona ili oni, uzimaju se kao zamjenjivi i stoga se odnose na istu. Naši uslovi i odredbe stvoreni su uz pomoć generatora uslova i odredbi.

Kolačići

Koristimo upotrebu kolačića. Pristupanjem sajtu Hellena pristali ste na upotrebu kolačića u skladu s Pravilima privatnosti kompanije Dukat.d.o.o.

Većina interaktivnih web stranica koristi kolačiće kako bi nam omogućili pristup korisničkim podacima za svaku posjetu. Naša web stranica koristi kolačiće kako bi omogućila funkcionalnost određenih područja kako bi olakšala posjetiteljima naše web stranice. Neki od naših pridruženih partnera / oglašivača također mogu koristiti kolačiće.

Licenca

Ako nije drugačije navedeno, Dukat doo i / ili njegovi davatelji licence posjeduju prava intelektualnog vlasništva za sav materijal na Dukat doo. Sva prava intelektualnog vlasništva su pridržana. Ovome možete pristupiti iz kompanije Dukat doo za svoju ličnu upotrebu podložno ograničenjima postavljenim u ovim uslovima.

Ne smijete:

Objaviti materijal kompanije Dukat d.o.o.

Prodaja, iznajmljivanje ili podlicenca materijala kompanije Dukat d.o.o.

Umnožavanje ili kopiranje materijala kompanije Dukat d.o.o.

Redistribucija sadržaj kompanije Dukat d.o.o.

Ovaj Ugovor započinje na datum ovog Ugovora.

Dijelovi ove web stranice pružaju priliku korisnicima da objavljuju i razmjenjuju mišljenja i informacije u određenim dijelovima web stranice. kompanije Dukat d.o.o. ne filtrira, uređuje, objavljuje ili pregledava komentare prije njihove prisutnosti na web mjestu. Komentari ne odražavaju stavove i mišljenja kompanije Dukat d.o.o., njenih agenata i / ili povezanih društava. Komentari odražavaju stavove i mišljenja osobe koja objavljuje svoje stavove i mišljenja. U mjeri u kojoj to dopuštaju važeći zakoni, kompanija Dukat d.o.o. neće biti odgovorana za komentare ili bilo kakvu odgovornost, štetu ili troškove koji su prouzročeni i / ili pretrpljeni kao rezultat bilo kakvog korištenja i / ili objavljivanja i / ili pojavljivanja komentara na ovom web mjestu.

Kompanija Dukat d.o.o. zadržava pravo nadgledanja svih komentara i uklanjanje svih komentara koji se mogu smatrati neprikladnim, uvredljivim ili uzrokuju kršenje ovih Uvjeta i odredbi.

Garantujete i zastupate sljedeće:

Imate pravo postavljati komentare na našoj web stranici i imate sve potrebne licence i suglasnosti za to;

Komentari ne narušavaju nijedno pravo intelektualnog vlasništva, uključujući bez ograničenja autorska prava, patent ili zaštitni znak bilo koje treće strane;

Komentari ne sadrže klevetnički, uvredljivi, nepristojni ili na bilo koji drugi način nezakonit materijal koji predstavlja narušavanje privatnosti.

Komentari se neće koristiti za traženje ili promociju poslovanja ili običaja ili predstavljanje komercijalnih aktivnosti ili nezakonitih aktivnosti.

Ovime dajete kompaniji Dukat d.o.o. neekskluzivnu licencu za upotrebu, reprodukciju, uređivanje i ovlaštenje drugih da koriste, reproduciraju i uređuju bilo koji vaš Komentar u bilo kojem obliku, formatu ili mediju.

Hiperveza na naš Sadržaj

Sljedeće organizacije mogu se povezati na našu web stranicu bez prethodnog pismenog odobrenja:

Vladine agencije;

Pretraživači;

Novinske organizacije;

Distributeri internet direktorija mogu se povezivati ​​s našim web mjestima na isti način kao i hiperveze do web mjesta drugih navedenih kompanija; i Akreditirane kompanije širom sistema, osim traženja neprofitnih organizacija, dobrotvornih trgovačkih centara i dobrotvornih grupa za prikupljanje sredstava koje možda neće imati hipervezu na naše web mjesto.

Te organizacije mogu se povezivati ​​s našom početnom stranicom, publikacijama ili drugim informacijama s web mjesta sve dok veza: (a) ni na koji način ne vara; (b) ne podrazumijeva lažno sponzorstvo, odobrenje ili odobrenje povezivačke strane i njezinih proizvoda i / ili usluga; i (c) uklapa se u kontekst web mjesta povezivača.

Možemo razmotriti i odobriti druge zahtjeve za povezivanje sljedećih vrsta organizacija:

opštepoznati izvori potrošačkih i / ili poslovnih informacija;

web stranice zajednice dot.com;

udruženja ili druge skupine koje predstavljaju dobrotvorne organizacije;

distributeri internet imenika;

internet portali;

računovodstvene, advokatske i konsultantske kompanije; i

obrazovne ustanove i trgovačka udruženja.

Odobrit ćemo zahtjeve za povezivanje ovih organizacija ako odlučimo da: (a) veza ne bi dovela do toga da izgledamo nepovoljno prema sebi ili našem akreditovanom poslovanju; (b) organizacija kod nas nema negativnih podataka; (c) korist od vidljivosti hiperveze nadoknađuje odsutnost kompanije Dukat d.o.o.; i (d) veza je u kontekstu opštih informacija o resursima.

Te organizacije mogu voditi do naše početne stranice sve dok veza: (a) ni na koji način ne vara; (b) ne podrazumijeva lažno sponzorstvo, odobrenje povezujuće strane i njezinih proizvoda ili usluga; i (c) uklapa se u kontekst web mjesta povezivača.

Ako ste jedna od organizacija navedenih u paragrafu 2 gore i želite se povezati na našu web stranicu, morate nas obavijestiti slanjem e-pošte kompaniji Dukat d.o.o.. Navedite svoje ime, ime svoje organizacije, podatke za kontakt kao i URL vašeg web mjesta, popis svih URL-ova s ​​kojih se želite povezati na našu web stranicu i popis URL-ova na našoj web lokaciji na koje želite povezati. Pričekajte 2-3 dana za odgovor.

Odobrene organizacije mogu postaviti hipervezu na našu web stranicu kako slijedi:

Korištenjem naziva kompanije; ili

Korištenjem jedinstvenog lokatora resursa koji je povezan s; ili

Korištenjem bilo kojeg drugog opisa povezanosti naše web stranice koji ima smisla u kontekstu i formatu sadržaja na web mjestu povezivača.

Nijedna upotreba logotipa ili drugog umjetničkog djela tvrtke kompanije Dukat d.o.o. neće biti dopuštena za povezivanje bez ugovora o licenciranju zaštitnog znaka.

iFrames

Bez prethodnog odobrenja i pismenog odobrenja ne možete stvarati okvire oko naših web stranica koji na bilo koji način mijenjaju vizualnu prezentaciju ili izgled naše web stranice.

Odgovornost za sadržaj

Nećemo biti odgovorni za bilo kakav sadržaj koji se pojavljuje na vašoj web stranici. Pristajete na zaštitu i zaštitu od svih zahtjeva koji se pojavljuju na vašoj web stranici. Nijedna veza ne smije se pojaviti na bilo kojoj web stranici koja se može protumačiti kao kleveta, opscena ili kriminalna, na drugi način krši ili zagovara kršenje ili neko drugo kršenje prava bilo koje treće strane.

Rezervacija prava

Zadržavamo pravo zatražiti da uklonite sve linkove ili bilo koju određenu poveznicu na našoj web stranici. Odobravate da ćete na zahtjev odmah ukloniti sve veze do naše web stranice. Također pridržavamo pravo na usklađivanje s ovim uslovima i odredbama i to je povezivanje politike u bilo kojem trenutku. Neprekidnim povezivanjem s našom web stranicom pristajete na obvezu i poštovanje ovih odredbi i uvjeta povezivanja.

Uklanjanje veza s naše web stranice

Ako na bilo kojem mjestu pronađete uvredljivu vezu na našoj web stranici, slobodno nas kontaktirajte i obavijestite u bilo kojem trenutku. Razmotrit ćemo zahtjeve za uklanjanje veza, ali nismo obavezni vam direktno odgovoriti.

Ne osiguravamo tačnost podataka na ovom web mjestu, ne jamčimo njihovu cjelovitost ili točnost; niti obećavamo da ćemo osigurati da web stranica ostane dostupna ili da se materijal na web stranici ažurira.

Odricanje

U najvećoj mjeri dopuštenoj važećim zakonom, isključujemo sve izjave, garancije i uslove koji se odnose na našu web stranicu i upotrebu ove web stranice. Ništa u ovom odricanju odgovornosti neće:

ograničiti ili isključiti našu ili vašu odgovornost za smrt ili tjelesne ozljede;

ograničiti ili isključiti našu ili vašu odgovornost za prevaru ili lažno predstavljanje;

ograničiti bilo koju od naših ili vaših obveza na bilo koji način koji nije dopušten važećim zakonom; ili

isključiti bilo koju od naših ili vaših obveza koje možda neće biti isključene prema važećem zakonu.

Ograničenja i zabrane odgovornosti utvrđene u ovom odjeljku i drugdje u ovom odricanju odgovornosti: (a) podliježu prethodnom stavku; i (b) upravljanju svim obvezama koje proizlaze iz izjave o odricanju odgovornosti, uključujući obveze koje proizlaze iz ugovora, deliktom i zbog kršenja zakonske dužnosti.

Sve dok se web stranica i informacije i usluge na web stranici pružaju besplatno, nećemo biti odgovorni za bilo kakav gubitak ili štetu bilo koje prirode.